Featured Articles

My little caliph in uniform. After a few couple of weeks, finally.

Semenjak dari daftar sekolah sampailah minggu lepas, budak-budak ni pakai baju bebas je pergi sekolah. Sebab? Uniform tak dapat lagi. Shafiq suka pakai baju hebat (t-shirt & seluar Lorax (jeans)), Shafiqah pula suka baju princess.

Cara nak register domain dengan blogspot

Ada banyak cara nak registerkan domain name tapi bagi saya, cara yang paling mudah sekali ialah menerusi google apps. Platform blog untuk google ialah blogspot. Kalau nak mudah cepat dan taknak pening kepala, registerkan sahaja domain anda menerusi google.

Pengalaman Menemani Isteri Bersalin di Dewan Bersalin Hospital PakarSultanah Fatimah (HPSF)

Wife aku dijangka akan melahirkan anak ke-3 kami pada 23/7/2014. Pabila tarikh yang diberikan doktor kunjung tiba tapi baby belum nak keluar lagi, doktor pun extend delivery due date kepada 30/7/2014. Kalau tarikh ni pun baby tak keluar lagi, induce akan terjadi pada 31/7/2014. Semoga dipermudahkan segala urusan.

Buka Akaun Tabung Haji Sambil Daftar Haji

Kalau daftar haji sekarang agak-agak berapa tahun lagi kena Q untuk dipanggil tunaikan fardhu haji? 40 tahun? Tetttt... salah. 50 tahun? Tettttt... salah. 60 tahun? Tetttttt.... Salah jugak?! Abis tu berapa? Jawapannya ialah 76 tahun.

2012-11-28

Masih tak tahu apa nak di tulis di sini

Saya masih kurang pasti apa bentuk entry yang patut saya letak di sini. Nak cerita tentang Shaklee atau cerita tentang peluang perniagaan, atau cerita pasal produk Shaklee, atau cerita pasal kebaikan produk Shaklee?

Persoalan ini terus bermain di fikiran saya dan membuatkan saya agak perlahan dalam membantu isteri saya mengendalikan perniagaan kami. Tidak banyak yang dapat saya sumbang untuk memajukan perniagaan kami sepanjang tempoh tersebut. Ada kalanya saya terfikir untuk menjadikan blog ini sebagai kedai online sendiri.

Pernah juga terfikir untuk menjadikan blog ini sebagai diari untuk saya berkongsi pengalaman sejak dari mula menceburkan diri dalam perniagaan Shaklee. Dan saya masih berkira-kira untuk berbuat demikian kerana ia mungkin sebahagian jalan untuk saya rasa syok sendiri. Ia tak mampu untuk membantu memajukan perniagaan kami ketika ini dan pada masa hadapan.

Oleh itu, persoalan ini masih lagi menghantui pemikiran saya sehingga kini. Tunggu dan lihat apa akan terjadi. Bak kata mendiang Bruce Lee, jadilah seperti air. jika ia di dalam botol, maka jadi botollah ia. jika di dalam mangkuk maka mangkuklah ia.

No comments:

Post a Comment

Apa kata anda?

Sebarang komen yang mengganggu ketenteraman awam akan dibakul sampahkan dengan serta-merta tanpa sebarang notis pemberitahuan dari pihak penulis. Harap maklum.

Selamat berblogwalking.