Featured Articles

My little caliph in uniform. After a few couple of weeks, finally.

Semenjak dari daftar sekolah sampailah minggu lepas, budak-budak ni pakai baju bebas je pergi sekolah. Sebab? Uniform tak dapat lagi. Shafiq suka pakai baju hebat (t-shirt & seluar Lorax (jeans)), Shafiqah pula suka baju princess.

Cara nak register domain dengan blogspot

Ada banyak cara nak registerkan domain name tapi bagi saya, cara yang paling mudah sekali ialah menerusi google apps. Platform blog untuk google ialah blogspot. Kalau nak mudah cepat dan taknak pening kepala, registerkan sahaja domain anda menerusi google.

Pengalaman Menemani Isteri Bersalin di Dewan Bersalin Hospital PakarSultanah Fatimah (HPSF)

Wife aku dijangka akan melahirkan anak ke-3 kami pada 23/7/2014. Pabila tarikh yang diberikan doktor kunjung tiba tapi baby belum nak keluar lagi, doktor pun extend delivery due date kepada 30/7/2014. Kalau tarikh ni pun baby tak keluar lagi, induce akan terjadi pada 31/7/2014. Semoga dipermudahkan segala urusan.

Buka Akaun Tabung Haji Sambil Daftar Haji

Kalau daftar haji sekarang agak-agak berapa tahun lagi kena Q untuk dipanggil tunaikan fardhu haji? 40 tahun? Tetttt... salah. 50 tahun? Tettttt... salah. 60 tahun? Tetttttt.... Salah jugak?! Abis tu berapa? Jawapannya ialah 76 tahun.

2013-05-02

Semangat baru datang apabila masuk bulan Mei


Semacam ada semangat baru bila masuk bulan Mei ni. Mungkin sebab akhir bulan lepas pergi ke Master Celebration kat Empire hotel. Tengok event yang company buat untuk meraikan Master Lyna dan Master Zainul, terasa macam satu hari nanti giliran kami pula. Memang betul kata orang, kalau nak berjaya, kena duduk dengan orang yang berjaya. Kena bergaul dengan orang yang berjaya. Kena berkawan dengan orang yang berjaya. Kena ikut jalan yang dah ditunjukkan oleh orang yang dah berjaya baru boleh berjaya.

Sembang macamana kencang sekalipun, semua pilihan terletak pada diri sendiri juga. Semangat malas yang menebal dalam diri walaupun dah naik ke pangkat Coordinator memang kena kawal sebaik mungkin. Orang kata kalau kereta dah berhenti, nak jalan balik memang susah. Saya pesan dengan isteri saya untuk teruskan momentum yang dia dah mulakan sejak setahun lepas.

Memang perkara biasa dalam apa perniagaan sekalipun kadang kala ada pasang dan surutnya. Kadang-kadang tak promote pun ada sahaja orang nak beli produk. Kadang-kadang promote bagai nak rak tapi tak ada pun orang nak tanya apatah lagi nak beli. Jadi di sinilah titik tolak yang harus kami kenalpasti apabila bisnes naik dan turun. bila naik, kena bersyukur dan bila bisnes agak lembab, kami kena sabar dan teruskan usaha. Jangan berhenti.

Jadi bulan lepas kami agak slow dalam mempromosikan bisnes shaklee ini dan kami nak buat comeback dalam bulan Mei. Semoga niat kami mendapat restu dari Allah swt.

Jangan tunggu sampai kereta berhenti!

Masters Celebration Zainul & Lyna Blog epul jaguh
Masa ni tak berapa rapat lagi dengan geng ASB yang lain.