Featured Articles

My little caliph in uniform. After a few couple of weeks, finally.

Semenjak dari daftar sekolah sampailah minggu lepas, budak-budak ni pakai baju bebas je pergi sekolah. Sebab? Uniform tak dapat lagi. Shafiq suka pakai baju hebat (t-shirt & seluar Lorax (jeans)), Shafiqah pula suka baju princess.

Cara nak register domain dengan blogspot

Ada banyak cara nak registerkan domain name tapi bagi saya, cara yang paling mudah sekali ialah menerusi google apps. Platform blog untuk google ialah blogspot. Kalau nak mudah cepat dan taknak pening kepala, registerkan sahaja domain anda menerusi google.

Pengalaman Menemani Isteri Bersalin di Dewan Bersalin Hospital PakarSultanah Fatimah (HPSF)

Wife aku dijangka akan melahirkan anak ke-3 kami pada 23/7/2014. Pabila tarikh yang diberikan doktor kunjung tiba tapi baby belum nak keluar lagi, doktor pun extend delivery due date kepada 30/7/2014. Kalau tarikh ni pun baby tak keluar lagi, induce akan terjadi pada 31/7/2014. Semoga dipermudahkan segala urusan.

Buka Akaun Tabung Haji Sambil Daftar Haji

Kalau daftar haji sekarang agak-agak berapa tahun lagi kena Q untuk dipanggil tunaikan fardhu haji? 40 tahun? Tetttt... salah. 50 tahun? Tettttt... salah. 60 tahun? Tetttttt.... Salah jugak?! Abis tu berapa? Jawapannya ialah 76 tahun.

2013-07-25

Customize Blog tab

Saya belajar benda baru lagi hari ni. customized blog tab dengan blog archives dan contact. links on the way. Ngantuk jugakla nak menyiapkan 2 benda baru kat tab tu. Almaklumlah, customized. Kalau pakai yang standard aje xnampaklah beza blog kita dengan jutaan blog yang ada diluar sana. Jadi kalau nak jadikan blog canggih sikit, benda-benda kecik macam ni kena ada kelainan sikit.

Dan satu lagi benda menarik yang saya jumpa ialah macamana nak customize icon yang keluar di tab sebelum nama blog kita. Itu namanya favicon. Kalau pakai standard favicon, kalau guna blogger dia akan keluar huruf B warna putih dengan background oren. Setakat ni favicon dah set tapi masih tak keluar jugak. nak kena check kenapa.

Kena cari aje kat google lagi, mesti jumpa tapi lepas beribu kali search kot.


No comments:

Post a Comment

Apa kata anda?

Sebarang komen yang mengganggu ketenteraman awam akan dibakul sampahkan dengan serta-merta tanpa sebarang notis pemberitahuan dari pihak penulis. Harap maklum.

Selamat berblogwalking.