Featured Articles

My little caliph in uniform. After a few couple of weeks, finally.

Semenjak dari daftar sekolah sampailah minggu lepas, budak-budak ni pakai baju bebas je pergi sekolah. Sebab? Uniform tak dapat lagi. Shafiq suka pakai baju hebat (t-shirt & seluar Lorax (jeans)), Shafiqah pula suka baju princess.

Cara nak register domain dengan blogspot

Ada banyak cara nak registerkan domain name tapi bagi saya, cara yang paling mudah sekali ialah menerusi google apps. Platform blog untuk google ialah blogspot. Kalau nak mudah cepat dan taknak pening kepala, registerkan sahaja domain anda menerusi google.

Pengalaman Menemani Isteri Bersalin di Dewan Bersalin Hospital PakarSultanah Fatimah (HPSF)

Wife aku dijangka akan melahirkan anak ke-3 kami pada 23/7/2014. Pabila tarikh yang diberikan doktor kunjung tiba tapi baby belum nak keluar lagi, doktor pun extend delivery due date kepada 30/7/2014. Kalau tarikh ni pun baby tak keluar lagi, induce akan terjadi pada 31/7/2014. Semoga dipermudahkan segala urusan.

Buka Akaun Tabung Haji Sambil Daftar Haji

Kalau daftar haji sekarang agak-agak berapa tahun lagi kena Q untuk dipanggil tunaikan fardhu haji? 40 tahun? Tetttt... salah. 50 tahun? Tettttt... salah. 60 tahun? Tetttttt.... Salah jugak?! Abis tu berapa? Jawapannya ialah 76 tahun.

2013-07-07

Cerita disebalik Appreciation High Tea Bersama Jutawan Shaklee buat kami berdua terkejut



Appreciation High Tea ni adalah untuk mengumpulkan seluruh jaringan network dibawah Master Cery. banyak benda yang kami terkejut! dari terjumpa member ninja, tak sangka 3 orang yang sebelum ni jumpanya di gerai tepi jalan sebab sebelum ni kami memang dah kenal.

yang paling tak sangka sepupu isteri saya sendiri pun aktif mempromosikan produk Shaklee. kagum dan agak kecewa sikit. kagum sebab ada jugak dikalangan saudara mara terdekat yang terbuka hati untuk menjalankan bisnes Shaklee ini. Kecewa sebab? biasalah.. bukan kami yang membuka hatinya untuk menyertai bisnes ini. tapi tak mengapa, kami anggap ini semua suratan takdir. Allah Maha Mengetahui. setiap perkara yang terjadi itu ada hikmah disebaliknya.

Selain itu, pendapat peribadi saya sendiri mengenai High Tea ini adalah semestinya diadakan berkala dan tambahkan slot perkongsian dari master ataupun bakal master dengan tajuk yang pelbagai. hari ini semua macam sama saja, so agak keboringan sedikit. saya perasan ada master yang agak gugup ketika berucap di atas pentas. memang agak pelik kerana pada saya, level master ni setakat sembang kat atas pentas 10 minit ni macam 10 saat aje. maksudnya isi kandungan yang disampaikan sgtlah ditunggu-tunggu dan cara penyampaian mereka sangat tip-top. tapi inilah keunikan group ini. yg pada saya bagus kerana market penetration yang sangat bagus berbanding dengan group lain yang telah lama menjalankan perniagaan ini yg mementingkan aspek pembangunan individu sahaja tanpa menekankan aspek penjualan produk kepada open market.

sekian coretan untuk kali ini.

semoga anda mendapat manfaat dan darinya.

Wallahu 'alam.

No comments:

Post a Comment

Apa kata anda?

Sebarang komen yang mengganggu ketenteraman awam akan dibakul sampahkan dengan serta-merta tanpa sebarang notis pemberitahuan dari pihak penulis. Harap maklum.

Selamat berblogwalking.