Featured Articles

My little caliph in uniform. After a few couple of weeks, finally.

Semenjak dari daftar sekolah sampailah minggu lepas, budak-budak ni pakai baju bebas je pergi sekolah. Sebab? Uniform tak dapat lagi. Shafiq suka pakai baju hebat (t-shirt & seluar Lorax (jeans)), Shafiqah pula suka baju princess.

Cara nak register domain dengan blogspot

Ada banyak cara nak registerkan domain name tapi bagi saya, cara yang paling mudah sekali ialah menerusi google apps. Platform blog untuk google ialah blogspot. Kalau nak mudah cepat dan taknak pening kepala, registerkan sahaja domain anda menerusi google.

Pengalaman Menemani Isteri Bersalin di Dewan Bersalin Hospital PakarSultanah Fatimah (HPSF)

Wife aku dijangka akan melahirkan anak ke-3 kami pada 23/7/2014. Pabila tarikh yang diberikan doktor kunjung tiba tapi baby belum nak keluar lagi, doktor pun extend delivery due date kepada 30/7/2014. Kalau tarikh ni pun baby tak keluar lagi, induce akan terjadi pada 31/7/2014. Semoga dipermudahkan segala urusan.

Buka Akaun Tabung Haji Sambil Daftar Haji

Kalau daftar haji sekarang agak-agak berapa tahun lagi kena Q untuk dipanggil tunaikan fardhu haji? 40 tahun? Tetttt... salah. 50 tahun? Tettttt... salah. 60 tahun? Tetttttt.... Salah jugak?! Abis tu berapa? Jawapannya ialah 76 tahun.

2014-03-16

Jom Hebat Mega 2014 dari perspektif diriku

Bismillah. Semalam pergi menyertai program Jom Hebat Mega 2014 anjuran leader iReach previously known as Lady Boss. Umumnya, ia merupakan sebuah program yang bagus selain dapat mengeratkan hubungan persaudaraan sesama SID. 

Kandungan program yang mantap. Walaupun dah beberapa kali dengar cerita pasal mak bintang, cerita dia penuh inspirasi. syabas mak bintang. sori  xsempat nak snap gambar. sebab terkesima dgn isi kandungan yang disampaikan.

Pada saya, berat sungguh ilmu yang dapat semalam. satu pengalaman baru. lama dah tak dengar ceramah motivasi. Memang saya akui, motivational speech dari Amin Idris sedikit sebanyak mencetus idea dan tenaga untuk lebih fokus kepada matlamat dan impian dan cita-cita dan visi dan misi dan objektif dan wawasan dan sebagainya. 





Selain tu, dapat berkumpul bersama-sama geng ASB memang something yang best. Ada sahaja benda yg boleh disembangkan. 







Semoga kita dapat bertemu lagi pada masa hadapan! Selamat maju jaya wahai sahabat!






No comments:

Post a Comment

Apa kata anda?

Sebarang komen yang mengganggu ketenteraman awam akan dibakul sampahkan dengan serta-merta tanpa sebarang notis pemberitahuan dari pihak penulis. Harap maklum.

Selamat berblogwalking.