Featured Articles

My little caliph in uniform. After a few couple of weeks, finally.

Semenjak dari daftar sekolah sampailah minggu lepas, budak-budak ni pakai baju bebas je pergi sekolah. Sebab? Uniform tak dapat lagi. Shafiq suka pakai baju hebat (t-shirt & seluar Lorax (jeans)), Shafiqah pula suka baju princess.

Cara nak register domain dengan blogspot

Ada banyak cara nak registerkan domain name tapi bagi saya, cara yang paling mudah sekali ialah menerusi google apps. Platform blog untuk google ialah blogspot. Kalau nak mudah cepat dan taknak pening kepala, registerkan sahaja domain anda menerusi google.

Pengalaman Menemani Isteri Bersalin di Dewan Bersalin Hospital PakarSultanah Fatimah (HPSF)

Wife aku dijangka akan melahirkan anak ke-3 kami pada 23/7/2014. Pabila tarikh yang diberikan doktor kunjung tiba tapi baby belum nak keluar lagi, doktor pun extend delivery due date kepada 30/7/2014. Kalau tarikh ni pun baby tak keluar lagi, induce akan terjadi pada 31/7/2014. Semoga dipermudahkan segala urusan.

Buka Akaun Tabung Haji Sambil Daftar Haji

Kalau daftar haji sekarang agak-agak berapa tahun lagi kena Q untuk dipanggil tunaikan fardhu haji? 40 tahun? Tetttt... salah. 50 tahun? Tettttt... salah. 60 tahun? Tetttttt.... Salah jugak?! Abis tu berapa? Jawapannya ialah 76 tahun.

2014-03-17

picknik republika review

semalam tetiba wife ajak dinner kat picknik. katanya member dia makan kat situ macam best aje. pada aku, yg best best conform mahal. walaupun ada yg murah dan best tapi faktor lain mcm keselesaan tempat, parking kereta, ambien dan sebagainya turut mempengaruhi. 

sampai aje kat publika ni, jam dah pukul 7:15mlm. first, cari picknik dulu, pastu tanya kat budak kaunter pertanyaan kat mana surau. 

directionnya kalau nak diceritakan kat sini risiko untuk korang gagal menemuinya adalah sangat tinggi. Dari picknik keluar pintu kecik lalu dapur sebuah restoran. Lalu pintu sebelah nandos melewati tandas lelaki perempuan dan baby room. kemudian teruskan perjalanan mencari surau yg diidamkan di pintu kecil sebelah money changer.  

setel solat maghrib semua masa untuk makan. boleh tahan la tempat tu. lantai letak karpet. macam kat rumah pulak. menu memang bombastik. aku tak pernah tengok pun ada. nak sebut pun xreti maklumlah orang kampung. 

memang favorite aku suka makan kambing, ada 2 shortlist utk kambing. mula-mula nak ambil lamb shank tah hapekebende, atau pun nak amik cutlet lamb juga lah. bila tanya waiter mana satu yg sedap, dia tunjuk yg ada kaler merah. buat pengetahuan semua, kaler merah dalam menu tu maknanya rekomended. Dan aku pun pilih la cutlet lamb ntah ape ntah perkataan satu lagi kat belakang aku pun dah lupa. canggih sangat namanya. Wife aku pilih chicken ntah apekebenda. semua apekebenda adoi. 

cutlet lamb ..

chicken mushroom ..

coconut shake vanilla jadi pilihan aku sebagai ganti rasa rindu kat coconut shake pantai klebang. wife macam biasa la milo dinosour juga pilihannya. 


No comments:

Post a Comment

Apa kata anda?

Sebarang komen yang mengganggu ketenteraman awam akan dibakul sampahkan dengan serta-merta tanpa sebarang notis pemberitahuan dari pihak penulis. Harap maklum.

Selamat berblogwalking.