Featured Articles

My little caliph in uniform. After a few couple of weeks, finally.

Semenjak dari daftar sekolah sampailah minggu lepas, budak-budak ni pakai baju bebas je pergi sekolah. Sebab? Uniform tak dapat lagi. Shafiq suka pakai baju hebat (t-shirt & seluar Lorax (jeans)), Shafiqah pula suka baju princess.

Cara nak register domain dengan blogspot

Ada banyak cara nak registerkan domain name tapi bagi saya, cara yang paling mudah sekali ialah menerusi google apps. Platform blog untuk google ialah blogspot. Kalau nak mudah cepat dan taknak pening kepala, registerkan sahaja domain anda menerusi google.

Pengalaman Menemani Isteri Bersalin di Dewan Bersalin Hospital PakarSultanah Fatimah (HPSF)

Wife aku dijangka akan melahirkan anak ke-3 kami pada 23/7/2014. Pabila tarikh yang diberikan doktor kunjung tiba tapi baby belum nak keluar lagi, doktor pun extend delivery due date kepada 30/7/2014. Kalau tarikh ni pun baby tak keluar lagi, induce akan terjadi pada 31/7/2014. Semoga dipermudahkan segala urusan.

Buka Akaun Tabung Haji Sambil Daftar Haji

Kalau daftar haji sekarang agak-agak berapa tahun lagi kena Q untuk dipanggil tunaikan fardhu haji? 40 tahun? Tetttt... salah. 50 tahun? Tettttt... salah. 60 tahun? Tetttttt.... Salah jugak?! Abis tu berapa? Jawapannya ialah 76 tahun.

2014-05-04

Kembara ASB: Ipoh Mali Kelas Asas Blog

Macam biasa aku memang suka jalan-jalan cari makan. 

Sambil kembangkan bisnes Shaklee, sambil ajar anak cucu buat bisnes dengan betul, sambil menikmati makanan tempatan yang aku lawati, sambil menikmati keindahan alam ciptaan tuhan. 


Aku tak tahu kenapa baru-baru ini aku jadi suka dengan makanan. Pembawakan budak ke? Haha Wallahu 'alam. Naik jugaklah berat badan aku sebelum ni susah nak lepas 75kg sekarang maintain 77-78. Ke sebab aku ada amik set tambah berat badan shaklee? Jadi selera makan bertingkek-tingkek sampai berat badan naik dalam masa beberapa hari. Suatu breakthrough testimonial peribadi yang boleh dikomersilkan nampaknya. 

Setakat yang aku dah rasa sepanjang trip ke Ipoh setakat ini. 





Kami stay di De Botani Hotel. Rate murah sangat. Hotel baru. RM108 untuk king bed. Tilam nun hujung sana dengan nun hujung sini. selesa banget. 

Orait. Sekarang dah sampai masa untuk menuntut ilmu. 




Ada umur nanti kita sambung.

No comments:

Post a Comment

Apa kata anda?

Sebarang komen yang mengganggu ketenteraman awam akan dibakul sampahkan dengan serta-merta tanpa sebarang notis pemberitahuan dari pihak penulis. Harap maklum.

Selamat berblogwalking.