Featured Articles

My little caliph in uniform. After a few couple of weeks, finally.

Semenjak dari daftar sekolah sampailah minggu lepas, budak-budak ni pakai baju bebas je pergi sekolah. Sebab? Uniform tak dapat lagi. Shafiq suka pakai baju hebat (t-shirt & seluar Lorax (jeans)), Shafiqah pula suka baju princess.

Cara nak register domain dengan blogspot

Ada banyak cara nak registerkan domain name tapi bagi saya, cara yang paling mudah sekali ialah menerusi google apps. Platform blog untuk google ialah blogspot. Kalau nak mudah cepat dan taknak pening kepala, registerkan sahaja domain anda menerusi google.

Pengalaman Menemani Isteri Bersalin di Dewan Bersalin Hospital PakarSultanah Fatimah (HPSF)

Wife aku dijangka akan melahirkan anak ke-3 kami pada 23/7/2014. Pabila tarikh yang diberikan doktor kunjung tiba tapi baby belum nak keluar lagi, doktor pun extend delivery due date kepada 30/7/2014. Kalau tarikh ni pun baby tak keluar lagi, induce akan terjadi pada 31/7/2014. Semoga dipermudahkan segala urusan.

Buka Akaun Tabung Haji Sambil Daftar Haji

Kalau daftar haji sekarang agak-agak berapa tahun lagi kena Q untuk dipanggil tunaikan fardhu haji? 40 tahun? Tetttt... salah. 50 tahun? Tettttt... salah. 60 tahun? Tetttttt.... Salah jugak?! Abis tu berapa? Jawapannya ialah 76 tahun.

2014-07-16

Balik ke Shah Alam lepas lama duduk kampung

Khamis lepas telah berlangsungnya kursus yang dipanggil Rakan Suami anjuran Wad O&G Hospital Pakar Sultanah Fatimah, Muar, Johor khas untuk para bapa menemani isteri yang sedang sakit bersalin di labour room. Ceramah rakan bapa kat hospital ni terbahagi kepada 2 bahagian. First diorang cerita pasal keadaan dalam labour room, ape peraturan semua, dibawa gi melawat, soal jawab dan segala hal berkaitan dengan proses nak melahirkan kat hospital ni.

Part yang kedua yang sangat aku tunggu-tunggu iaitu Keluarga Sakinah. Program ni memang terbaik. Ada penceramah yang akan cerita panjang lebar tentang panduan kelahiran menurut Islam secara praktikal. Siap datang rumah untuk cukur rambut bayi pada hari ke-tujuh dan disertakan dengan selawat. Macam majlis ringkas tetapi penuh bernilai.

Harap-harap contact no kat bawah ni betul untuk hubungi Ustaz masa cukurkan Shafiqah dulu..
http://www.ypkdt.org.my/ypkbm/index.php?option=com_content&view=article&id=96&Itemid=530

Itu cerita pasal kursus rakan bapa.

Jumaat sambung cuti. Alang-Alang dah kat kampung.

Sabtu pulak balik rumah mak di Melaka. First time berbuka puasa utk ramadhan tahun ini dengan mak dan abah. Stay kat melaka sampai hari Isnin, lepas berbuka baru gerak semula ke Muar.

Semalam, Selasa 15/7/2014 bersamaan 17 Ramadhan 1435 Hijrah adalah cuti Nuzul Qur'an. Stay lagi di Muar. Mengidam pulak nak makan steam bot kat tepi jambatan Muar. Sampai sana tutup pulak. Nasib baik ada pengganti tapi kurang sedap sikit lah.. Menung panjang sambil dating dgn puan wife. Fikir jauh ke depan. Lepas ngidam, balik lah. Anak-anak semua tidur awal so bolehlah kami pergi keluar makan berdua sekejap. Minta tolong atuk ba & atuk ma diorang tolong tengokkan.

Jadi pagi tadi lepas sahur dan selesai solat subuh, terus menuju ke Shah Alam. Ngantuk sikit tapi still manageable.




No comments:

Post a Comment

Apa kata anda?

Sebarang komen yang mengganggu ketenteraman awam akan dibakul sampahkan dengan serta-merta tanpa sebarang notis pemberitahuan dari pihak penulis. Harap maklum.

Selamat berblogwalking.