Featured Articles

My little caliph in uniform. After a few couple of weeks, finally.

Semenjak dari daftar sekolah sampailah minggu lepas, budak-budak ni pakai baju bebas je pergi sekolah. Sebab? Uniform tak dapat lagi. Shafiq suka pakai baju hebat (t-shirt & seluar Lorax (jeans)), Shafiqah pula suka baju princess.

Cara nak register domain dengan blogspot

Ada banyak cara nak registerkan domain name tapi bagi saya, cara yang paling mudah sekali ialah menerusi google apps. Platform blog untuk google ialah blogspot. Kalau nak mudah cepat dan taknak pening kepala, registerkan sahaja domain anda menerusi google.

Pengalaman Menemani Isteri Bersalin di Dewan Bersalin Hospital PakarSultanah Fatimah (HPSF)

Wife aku dijangka akan melahirkan anak ke-3 kami pada 23/7/2014. Pabila tarikh yang diberikan doktor kunjung tiba tapi baby belum nak keluar lagi, doktor pun extend delivery due date kepada 30/7/2014. Kalau tarikh ni pun baby tak keluar lagi, induce akan terjadi pada 31/7/2014. Semoga dipermudahkan segala urusan.

Buka Akaun Tabung Haji Sambil Daftar Haji

Kalau daftar haji sekarang agak-agak berapa tahun lagi kena Q untuk dipanggil tunaikan fardhu haji? 40 tahun? Tetttt... salah. 50 tahun? Tettttt... salah. 60 tahun? Tetttttt.... Salah jugak?! Abis tu berapa? Jawapannya ialah 76 tahun.

2014-07-19

Bulan Ramadhan di Surau Nurul Hidayah Batu 3, Shah Alam

Memang hidup roh Ramadhan kat Surau Nurul Hidayah Batu 3 ni.

AJK masjid yang mentadbir surau ni memang aku salute habis.

Teraweh standard 8 sahaja. Tambah Witir 3 rakaat. 

Lepas 4 rakaat teraweh, berhenti sekejap dengar tazkirah. 30 minit sahaja. Biasanya dalam pukul 9:30mlm selesai 4 rakaat tu. Setiap hari lain-lain ustaz yang beri tazkirah. Hebat belaka pulak tu.  



Kemudian pukul 10:00mlm sambung teraweh sampai habis witir relax aje dalam pukul 10:30mlm habis. 

Lepas setel semua, moreh pulak. Memang kalau follow dari berbuka sampai le setel moreh, pukul 11:00mlm baru sampai rumah. 

Apepun, pengalamanku dengan Surau Nurul Hidayah sepanjang Ramadhan 1435 ni adalah suatu benda yang baru dalam hidup aku.

BR/
Epul Jaguh
@Surau Nurul Hidayah
Batu 3, Shah Alam

No comments:

Post a Comment

Apa kata anda?

Sebarang komen yang mengganggu ketenteraman awam akan dibakul sampahkan dengan serta-merta tanpa sebarang notis pemberitahuan dari pihak penulis. Harap maklum.

Selamat berblogwalking.