Featured Articles

My little caliph in uniform. After a few couple of weeks, finally.

Semenjak dari daftar sekolah sampailah minggu lepas, budak-budak ni pakai baju bebas je pergi sekolah. Sebab? Uniform tak dapat lagi. Shafiq suka pakai baju hebat (t-shirt & seluar Lorax (jeans)), Shafiqah pula suka baju princess.

Cara nak register domain dengan blogspot

Ada banyak cara nak registerkan domain name tapi bagi saya, cara yang paling mudah sekali ialah menerusi google apps. Platform blog untuk google ialah blogspot. Kalau nak mudah cepat dan taknak pening kepala, registerkan sahaja domain anda menerusi google.

Pengalaman Menemani Isteri Bersalin di Dewan Bersalin Hospital PakarSultanah Fatimah (HPSF)

Wife aku dijangka akan melahirkan anak ke-3 kami pada 23/7/2014. Pabila tarikh yang diberikan doktor kunjung tiba tapi baby belum nak keluar lagi, doktor pun extend delivery due date kepada 30/7/2014. Kalau tarikh ni pun baby tak keluar lagi, induce akan terjadi pada 31/7/2014. Semoga dipermudahkan segala urusan.

Buka Akaun Tabung Haji Sambil Daftar Haji

Kalau daftar haji sekarang agak-agak berapa tahun lagi kena Q untuk dipanggil tunaikan fardhu haji? 40 tahun? Tetttt... salah. 50 tahun? Tettttt... salah. 60 tahun? Tetttttt.... Salah jugak?! Abis tu berapa? Jawapannya ialah 76 tahun.

2014-07-22

Iftar Supermom Ramadhan 1435 Hijrah 21/7/2014

Selesai urusan pos barang kepada pelanggan hari ini aku terus terdampar di rumah. Kebetulan wife ada beritahu ada majlis iftar hari ini dan Mami Hadhatina jemput leader supermom untuk sama memeriahkan.

On the spot terus aku pm Faiz Said, bertanyakan location menerusi whatsapp. On the spot juga dia share location. Hmmm 8.1km. Pusat Belia Negeri Selangor Seksyen 7. Bolehlah..

15 minit perjalanan menaiki motobike akhirnya sampai ke destinasi. First time menjejakkan kaki di sini. Cari port parking moto yang paling baik dan terus menuju masuk ke dalam bangunan. Nampak kelibat Dedi MKB dari dalam. Sedih aje nampaknya. Aku agak mesti tak ramai yang datang sebab tu dia sedih. Yelah. Kalau aku buat event, ramai yang confirm nak datang, last minute cancel memangla rasa tak sedap sangat. Spekulasi aku aje ni.. Tapi mungkin dia sedih sebab lain kot.. 

Masuk dalam aje terus aku bagi salam kat tengah-tengah dewan makan. Macam tetamu baru masuk rumah, lebih kurang camtu lah. Salam dengan tuan rumah, AJK iftar, geng supermom, kemudian kitorang start sembang cerita terkini masing-masing. 

Layan menu berbuka puasa, sambil layan soalan geng supermom pasal wife aku yang bakal bersalin tak lama lagi. to be exact, due date hari rabu ini 23/7/2014. Lain dari abang & kakaknya awal 9 hari dan 4 hari dari due date, baby S ni belum jumpa jalan keluar. Syok duduk dalam perut maknya kot. Selesa. Tak eksaited pun dengan abang & kakaknya yang riuh kat luar tu. Hehehe.

Sedikit gambar sepanjang majlis iftar supermom 2014

Ucapan dari Dedi MKB





Persembahan dari Faiz ninja!

Majlis diteruskan dengan penyampaian cenderamata.


Apepun, diucapkan jutaan terima kasih kepada Dedi MKB & Mami Hadhatina yang sudi menjemput hamba yang lemah ini untuk sama memeriahkan majlis iftar yang ringkas tapi penuh makna ini. 

Ape taknya, kita ni dah la sorang-sorang aje kat Subang Jaya ni. Anak bini semua kat kampung dah. Bila dapat berkumpul dengan teman-teman seperjuangan Shaklee kadang-kadang dapat mengubat duka sales yang kadang-kadang drop kadang kadang up. tapi banyaknya drop dari naik gitu. 

Mami ade sisipkan 'amanat raya' dalam sampul duit raya untuk kami. InshaAllah, memang itulah target dan segala usaha kami sedang difokuskan ke arah matlamat tersebut. 


Cenderamata kepada semua leader supermom yang hadir bersama 'amanat raya' tersimpan di dalam sampul. Tak berani nak buka sampul time tu. Nanti-nantilah baru buka. Hehe


Time sahur esoknya baru datang keberanian ittew.

InshaAllah mami :-)

Ok sekian sahaja coretan hari ini. 

BR/
Epul Jaguh
@Mandara

No comments:

Post a Comment

Apa kata anda?

Sebarang komen yang mengganggu ketenteraman awam akan dibakul sampahkan dengan serta-merta tanpa sebarang notis pemberitahuan dari pihak penulis. Harap maklum.

Selamat berblogwalking.