Featured Articles

My little caliph in uniform. After a few couple of weeks, finally.

Semenjak dari daftar sekolah sampailah minggu lepas, budak-budak ni pakai baju bebas je pergi sekolah. Sebab? Uniform tak dapat lagi. Shafiq suka pakai baju hebat (t-shirt & seluar Lorax (jeans)), Shafiqah pula suka baju princess.

Cara nak register domain dengan blogspot

Ada banyak cara nak registerkan domain name tapi bagi saya, cara yang paling mudah sekali ialah menerusi google apps. Platform blog untuk google ialah blogspot. Kalau nak mudah cepat dan taknak pening kepala, registerkan sahaja domain anda menerusi google.

Pengalaman Menemani Isteri Bersalin di Dewan Bersalin Hospital PakarSultanah Fatimah (HPSF)

Wife aku dijangka akan melahirkan anak ke-3 kami pada 23/7/2014. Pabila tarikh yang diberikan doktor kunjung tiba tapi baby belum nak keluar lagi, doktor pun extend delivery due date kepada 30/7/2014. Kalau tarikh ni pun baby tak keluar lagi, induce akan terjadi pada 31/7/2014. Semoga dipermudahkan segala urusan.

Buka Akaun Tabung Haji Sambil Daftar Haji

Kalau daftar haji sekarang agak-agak berapa tahun lagi kena Q untuk dipanggil tunaikan fardhu haji? 40 tahun? Tetttt... salah. 50 tahun? Tettttt... salah. 60 tahun? Tetttttt.... Salah jugak?! Abis tu berapa? Jawapannya ialah 76 tahun.

2014-07-11

Penyakit Malas Update Blog Menjejaskan Kreativiti

Memang dah berbulan-bulan rasanya tak jengah blog ni. bertuah punya budak. 

nak tulis blog kena ada plan sebenarnya. kalau terlintas baru nak tulis mmg tunggu idea datang dari langitlah jawabnya. kalau gifted tak apa. laju je nak tulis apa.

ok. bab planning... adui malas-malas..

planning seterusnya nak buat macam ni lah. gi kedai makan atau restoran mana-mana yang best, amik gambar menu, review sikit rasa. bgtau range harga camana. akses ke surau atau fasiliti lain sikit lebih kurang pastu selfie selfie sikit. dah. ok tak? saje nak amik mood sebelum start tulis content yang berat-berat.

itu aje kot untuk kali ni. 

sambung next time. 

kbai

No comments:

Post a Comment

Apa kata anda?

Sebarang komen yang mengganggu ketenteraman awam akan dibakul sampahkan dengan serta-merta tanpa sebarang notis pemberitahuan dari pihak penulis. Harap maklum.

Selamat berblogwalking.