Featured Articles

My little caliph in uniform. After a few couple of weeks, finally.

Semenjak dari daftar sekolah sampailah minggu lepas, budak-budak ni pakai baju bebas je pergi sekolah. Sebab? Uniform tak dapat lagi. Shafiq suka pakai baju hebat (t-shirt & seluar Lorax (jeans)), Shafiqah pula suka baju princess.

Cara nak register domain dengan blogspot

Ada banyak cara nak registerkan domain name tapi bagi saya, cara yang paling mudah sekali ialah menerusi google apps. Platform blog untuk google ialah blogspot. Kalau nak mudah cepat dan taknak pening kepala, registerkan sahaja domain anda menerusi google.

Pengalaman Menemani Isteri Bersalin di Dewan Bersalin Hospital PakarSultanah Fatimah (HPSF)

Wife aku dijangka akan melahirkan anak ke-3 kami pada 23/7/2014. Pabila tarikh yang diberikan doktor kunjung tiba tapi baby belum nak keluar lagi, doktor pun extend delivery due date kepada 30/7/2014. Kalau tarikh ni pun baby tak keluar lagi, induce akan terjadi pada 31/7/2014. Semoga dipermudahkan segala urusan.

Buka Akaun Tabung Haji Sambil Daftar Haji

Kalau daftar haji sekarang agak-agak berapa tahun lagi kena Q untuk dipanggil tunaikan fardhu haji? 40 tahun? Tetttt... salah. 50 tahun? Tettttt... salah. 60 tahun? Tetttttt.... Salah jugak?! Abis tu berapa? Jawapannya ialah 76 tahun.

2014-07-30

Selamat Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir & Batin

Saya ingin mengambil kesempatan sempena bulan Syawal yang penuh berkat dengan mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir & Batin. Maafkan andai berlaku salah dan silap serta terlanjur kata sepanjang coretan saya di dalam blog ini. Semoga amalan kita semua sepanjang bulan Ramadhan yang lalu diterima Allah SWT dan diberikan keberkatan hidup di dunia dan akhirat.

Selamat Hari Raya
Satu pesan buat semua pembaca, sempena musim hari raya ini, sama-samalah kita berpesan di antara kita untuk melaksanakan perintah dan menjauhi laranganNya. Sebagai suami, jagalah aurat isteri & anak-anak semasa berkumpul dan berjumpa sanak saudara. Lagi satu, bersalaman dengan saudara mara juga perlu dijaga, jangan main salam aje. Tak penat ke pulun buat amalan banyak-banyak masa bulan Ramadhan, time raya dosa pun bertimpa-timpa datang.


 


Renung-renungkan dan selamat beramal. 

BR/
Epul Jaguh
@Beraya & Beramal

No comments:

Post a Comment

Apa kata anda?

Sebarang komen yang mengganggu ketenteraman awam akan dibakul sampahkan dengan serta-merta tanpa sebarang notis pemberitahuan dari pihak penulis. Harap maklum.

Selamat berblogwalking.