Featured Articles

My little caliph in uniform. After a few couple of weeks, finally.

Semenjak dari daftar sekolah sampailah minggu lepas, budak-budak ni pakai baju bebas je pergi sekolah. Sebab? Uniform tak dapat lagi. Shafiq suka pakai baju hebat (t-shirt & seluar Lorax (jeans)), Shafiqah pula suka baju princess.

Cara nak register domain dengan blogspot

Ada banyak cara nak registerkan domain name tapi bagi saya, cara yang paling mudah sekali ialah menerusi google apps. Platform blog untuk google ialah blogspot. Kalau nak mudah cepat dan taknak pening kepala, registerkan sahaja domain anda menerusi google.

Pengalaman Menemani Isteri Bersalin di Dewan Bersalin Hospital PakarSultanah Fatimah (HPSF)

Wife aku dijangka akan melahirkan anak ke-3 kami pada 23/7/2014. Pabila tarikh yang diberikan doktor kunjung tiba tapi baby belum nak keluar lagi, doktor pun extend delivery due date kepada 30/7/2014. Kalau tarikh ni pun baby tak keluar lagi, induce akan terjadi pada 31/7/2014. Semoga dipermudahkan segala urusan.

Buka Akaun Tabung Haji Sambil Daftar Haji

Kalau daftar haji sekarang agak-agak berapa tahun lagi kena Q untuk dipanggil tunaikan fardhu haji? 40 tahun? Tetttt... salah. 50 tahun? Tettttt... salah. 60 tahun? Tetttttt.... Salah jugak?! Abis tu berapa? Jawapannya ialah 76 tahun.

2014-07-17

TTS ASB @rasta TTDI

start dengan "jom malam ni" dari Masta Z, terus aku pun on. Sepanjang waktu siang aku rasa ngantuk especially masa dalam meeting dengan HOD, mata aku memang tak boleh tahan nak lelap aje.

Lepas sahur, mandi, subuh & terus bergerak ke ofis dan terus sambung buat kerja walaupun jam baru pukul 8:45pg. 

As expected, balik dari cuti yang panjang banyak kerja yg nak kena catch up, So ngadap ajelah. Apo nak buekkan ekau tu makan gaji laie. 

Lepas habis waktu kerja, setel cod, setel pos barang kat Glenmarie, terjumpa abam munzir sembang sikit pasal jadi ke tidak nak turun TTS ASB malam nanti. Macam aritu xbest sgt sbb bertiga aje. haha. Ramai pulak orang kat Glenmarie aku tak perasan Fauziah Gous pun ade nak pos barang gak. Ntah ape yang dibising-bising promote produk ape ntah bunyinya macam sedap la ini la itula dan ulang aje perkataan sedap tu banyak-banyak sampai naik menyampah pun ade. Sementara nak tunggu orang beratur depan aku yang ada 40 orang lagi aku pun tahankan aje. 

Setel urusan pos, terus ke HQ Shaklee utk restok. Mujur orang tak ramai, sampai kat rumah naik tangga rasa penat sangat. Letih weh seharian buat kerja tak berenti. Tapi aku suka buat banyak kerja. Rasa puas. Ke sana ke mari setel banyak benda buat aku rasa fully utilize dan terasa kenikmatannya untuk menyelesaikan sesuatu. Masing-masing punya satisfaction. 

Dekat nak waktu berbuka terus bergerak ke Surau Nurul Hidayah Bt. 3. Tak nampak AK masa berbuka. Nasi pulak xcukup arini ade orang dapat lauk lain. 

AK sampai lambat katanya isyak rakaat ke-2 baru masuk jemaah. Masa nak dah habis solat teraweh 4 rakaat dan masuk masa tazkirah, aku habiskan 11 rakaat sampai witir. 

Dalam kepala dah asyik teringat lamb chop kat Rasta. haha adui. Memang susah nak fokus solat kalau perut lapar. 

Sampai kat sana tengok Naja Superbvitamin dah sampai. lagi awal dia dari aku. dan lepastu sorang sorang sampai. 

Maka bermulalah sesi mengeratkan silatulrahim sesama geng ASB



Dah dekat pukul 1:30pg, baru siap selesai makan kerang bakar, lamb chop, mee sup daging, chicken chop dan bergelas-gelas air penghilang dahaga sebab cakap banyak sangat. 

Apepun, terima kasih Master Zainul sudi payung kitorang malam tadi. 


Sempoi betul naik beskal aje. 

BR/
Epul Jaguh
@rasta TTDI

No comments:

Post a Comment

Apa kata anda?

Sebarang komen yang mengganggu ketenteraman awam akan dibakul sampahkan dengan serta-merta tanpa sebarang notis pemberitahuan dari pihak penulis. Harap maklum.

Selamat berblogwalking.