Featured Articles

My little caliph in uniform. After a few couple of weeks, finally.

Semenjak dari daftar sekolah sampailah minggu lepas, budak-budak ni pakai baju bebas je pergi sekolah. Sebab? Uniform tak dapat lagi. Shafiq suka pakai baju hebat (t-shirt & seluar Lorax (jeans)), Shafiqah pula suka baju princess.

Cara nak register domain dengan blogspot

Ada banyak cara nak registerkan domain name tapi bagi saya, cara yang paling mudah sekali ialah menerusi google apps. Platform blog untuk google ialah blogspot. Kalau nak mudah cepat dan taknak pening kepala, registerkan sahaja domain anda menerusi google.

Pengalaman Menemani Isteri Bersalin di Dewan Bersalin Hospital PakarSultanah Fatimah (HPSF)

Wife aku dijangka akan melahirkan anak ke-3 kami pada 23/7/2014. Pabila tarikh yang diberikan doktor kunjung tiba tapi baby belum nak keluar lagi, doktor pun extend delivery due date kepada 30/7/2014. Kalau tarikh ni pun baby tak keluar lagi, induce akan terjadi pada 31/7/2014. Semoga dipermudahkan segala urusan.

Buka Akaun Tabung Haji Sambil Daftar Haji

Kalau daftar haji sekarang agak-agak berapa tahun lagi kena Q untuk dipanggil tunaikan fardhu haji? 40 tahun? Tetttt... salah. 50 tahun? Tettttt... salah. 60 tahun? Tetttttt.... Salah jugak?! Abis tu berapa? Jawapannya ialah 76 tahun.

2014-08-18

Buat peminat ikim fm yang ada smartphone tapi tak ada apps ikimfm

Dalam perjalanan menuju ke tempat kerja, ikim fm lah channel yang menjadi peneman setia dari keluar pintu gate rumah sampailah ke tempat parking faveret. 

Waktu pagi ada rancangan warna pagi. kadang-kadang topik best, jarang topik tak best. Petang dalam pukul 5:00ptg-7:00mlm paling best. Rancangan apa aku xsure tapi hari jumaat Usrah Nurani. ni paling best. Hari lain tak pasti pula apekenamanya. 

Pabila cerita tengah best tengah ON-AIR

Kadang-kadang dah sampai rumah atau ofis bila topik best nak sambung dengar walaupun dah keluar dari kereta. Kadang-kadang tu sanggup tunggu 5-6 minit lagi dalam kereta sebab nak sambung dengar topik yang sedang dibincangkan. 

Macamana nak buat?

Yang tak ada smartphone minta maaf lah tak dapat den nak nolong. 

Yang ada, boleh download apps ikim fm 

Aplikasi IKIMfm Radio di App Store untuk iOS

yang guna iphone, search: ikimfm radio

lepas download, cenggini rupanya kat screen. 

IKIMfm App setelah download succesful


setel.

Tiada lagi masalah kena stay dalam kereta kalau tengah follow topik yang best atau tengah dengar ustaz yang best tengah berceramah. 

Semoga bermanfaat!

BR/
Epul Jaguh
@dokong baby

No comments:

Post a Comment

Apa kata anda?

Sebarang komen yang mengganggu ketenteraman awam akan dibakul sampahkan dengan serta-merta tanpa sebarang notis pemberitahuan dari pihak penulis. Harap maklum.

Selamat berblogwalking.