Featured Articles

My little caliph in uniform. After a few couple of weeks, finally.

Semenjak dari daftar sekolah sampailah minggu lepas, budak-budak ni pakai baju bebas je pergi sekolah. Sebab? Uniform tak dapat lagi. Shafiq suka pakai baju hebat (t-shirt & seluar Lorax (jeans)), Shafiqah pula suka baju princess.

Cara nak register domain dengan blogspot

Ada banyak cara nak registerkan domain name tapi bagi saya, cara yang paling mudah sekali ialah menerusi google apps. Platform blog untuk google ialah blogspot. Kalau nak mudah cepat dan taknak pening kepala, registerkan sahaja domain anda menerusi google.

Pengalaman Menemani Isteri Bersalin di Dewan Bersalin Hospital PakarSultanah Fatimah (HPSF)

Wife aku dijangka akan melahirkan anak ke-3 kami pada 23/7/2014. Pabila tarikh yang diberikan doktor kunjung tiba tapi baby belum nak keluar lagi, doktor pun extend delivery due date kepada 30/7/2014. Kalau tarikh ni pun baby tak keluar lagi, induce akan terjadi pada 31/7/2014. Semoga dipermudahkan segala urusan.

Buka Akaun Tabung Haji Sambil Daftar Haji

Kalau daftar haji sekarang agak-agak berapa tahun lagi kena Q untuk dipanggil tunaikan fardhu haji? 40 tahun? Tetttt... salah. 50 tahun? Tettttt... salah. 60 tahun? Tetttttt.... Salah jugak?! Abis tu berapa? Jawapannya ialah 76 tahun.

2014-10-08

Ahad Berhari Raya Haji, Isnin Jadi Photographer Wedding SeparaProfesional. Selasa Bawak Shafiyah Ke Klinik Untuk Disunatkan

Raya Haji hari ahad, isnin ada majlis tunang. Jadi photoG separa profesional.  Selasa baru dapat masa lapang nak sunatkan Shafiyah.

happy malay family festival ceremony potrait
Family potrait pada Hari Raya Haji yang lepas.

ShaSha bertunang dikelilingi sepupu dan anak buah
Sejak dari dalam pantang lagi puan wife minta saya bawakkan baby Shafiyah ke Klinik Amin Parit Bakar untuk disunatkan.

Nur Shafiqah pun disunatkan di situ. 

Pagi itu semuanya berjalan lancar. Cuma kesihatan puan wife tak berapa mengizinkan. Paksa juga untuk keluar kalau tak entah bila nak buat. 

Sampai kat klinik, register, tunggu sekejap sebelum dipanggil masuk. 

Shafiyah yang cumel

mobile nampak lawa.. kenapa desktop nampak lain?

Bila tiba giliran dipanggil doktor, masuk, nurse yang amik fiya dan apply bius kat ***** dia. Huhu.

Kejap aje proses pengapplyan ubat bius tu. Kemudian sementara bius mula berkesan, kena tunggu kat luar sekejap. 

Nampak ke nama doktor tu?

Dr Azizah yang bertanggungjawab menyunatkan Shafiyah. 

Selepas selesai. Ambil ubat dan bayar. Kos perubatan hari ini adalah RM25.00. 
Sangat berpatutan. 

So sekarang tinggal Muhammad Shafiq aje yang belum disunatkan. Tunggu kau sekolah nantilah ramai-ramai dengan kawan-kawan kau besok Papa sunatkan.

BR/
Epuljaguh
#iamafatherofthree