Featured Articles

My little caliph in uniform. After a few couple of weeks, finally.

Semenjak dari daftar sekolah sampailah minggu lepas, budak-budak ni pakai baju bebas je pergi sekolah. Sebab? Uniform tak dapat lagi. Shafiq suka pakai baju hebat (t-shirt & seluar Lorax (jeans)), Shafiqah pula suka baju princess.

Cara nak register domain dengan blogspot

Ada banyak cara nak registerkan domain name tapi bagi saya, cara yang paling mudah sekali ialah menerusi google apps. Platform blog untuk google ialah blogspot. Kalau nak mudah cepat dan taknak pening kepala, registerkan sahaja domain anda menerusi google.

Pengalaman Menemani Isteri Bersalin di Dewan Bersalin Hospital PakarSultanah Fatimah (HPSF)

Wife aku dijangka akan melahirkan anak ke-3 kami pada 23/7/2014. Pabila tarikh yang diberikan doktor kunjung tiba tapi baby belum nak keluar lagi, doktor pun extend delivery due date kepada 30/7/2014. Kalau tarikh ni pun baby tak keluar lagi, induce akan terjadi pada 31/7/2014. Semoga dipermudahkan segala urusan.

Buka Akaun Tabung Haji Sambil Daftar Haji

Kalau daftar haji sekarang agak-agak berapa tahun lagi kena Q untuk dipanggil tunaikan fardhu haji? 40 tahun? Tetttt... salah. 50 tahun? Tettttt... salah. 60 tahun? Tetttttt.... Salah jugak?! Abis tu berapa? Jawapannya ialah 76 tahun.

2015-01-01

Berakhir sudah 2014. Selamat datang 2015

Kepada semua pembaca budiman, maafkan ketidak-update-an blog ini buat kesekian kali. Nampaknya tahun 2014 yang penuh mencabar telah berlalu. Sekarang kita buka buku baru.

Selamat datang 2015
Selamat tahun baru 2015
Azam baru aku untuk blog ini sempoi je. Setiap hari mahu kasi update. Dah. pendek je. senang je (kot?) Agak selari dengan azam untuk perniagaan family aku tahun ini. Semoga Allah permudahkan perjalanan kami untuk mencapai peringkat tertinggi dalam perniagaan kami. Amin.

Apepun dah masuk tahun yang dijangka lebih mencabar dari 2015 satu sahaja yang daku harapkan; lebih besar cabaran dan ujian yang datang, lebih besar rahmat dan berkat rezeki yang datang mencurah-curah. Sunnahnya begitu.

Jadinya itu sahaja untuk kali ini. Idea nak menulis belum sampai lagi walaupun ade sekerat dua tapi nantilah dulu. Kumpul biar cukup satu artikel baru aku publishkan sekaligus.

Marilah sama-sama kita doakan tahun ini akan memberikan 1001 kejayaan lebih bermakna kepada kita semua. Sihat, kaya dan berjaya dunia akhirat.

Sekian.

Ikhlas dari,
Epul Jaguh
1/1/2015

No comments:

Post a Comment

Apa kata anda?

Sebarang komen yang mengganggu ketenteraman awam akan dibakul sampahkan dengan serta-merta tanpa sebarang notis pemberitahuan dari pihak penulis. Harap maklum.

Selamat berblogwalking.