Featured Articles

My little caliph in uniform. After a few couple of weeks, finally.

Semenjak dari daftar sekolah sampailah minggu lepas, budak-budak ni pakai baju bebas je pergi sekolah. Sebab? Uniform tak dapat lagi. Shafiq suka pakai baju hebat (t-shirt & seluar Lorax (jeans)), Shafiqah pula suka baju princess.

Cara nak register domain dengan blogspot

Ada banyak cara nak registerkan domain name tapi bagi saya, cara yang paling mudah sekali ialah menerusi google apps. Platform blog untuk google ialah blogspot. Kalau nak mudah cepat dan taknak pening kepala, registerkan sahaja domain anda menerusi google.

Pengalaman Menemani Isteri Bersalin di Dewan Bersalin Hospital PakarSultanah Fatimah (HPSF)

Wife aku dijangka akan melahirkan anak ke-3 kami pada 23/7/2014. Pabila tarikh yang diberikan doktor kunjung tiba tapi baby belum nak keluar lagi, doktor pun extend delivery due date kepada 30/7/2014. Kalau tarikh ni pun baby tak keluar lagi, induce akan terjadi pada 31/7/2014. Semoga dipermudahkan segala urusan.

Buka Akaun Tabung Haji Sambil Daftar Haji

Kalau daftar haji sekarang agak-agak berapa tahun lagi kena Q untuk dipanggil tunaikan fardhu haji? 40 tahun? Tetttt... salah. 50 tahun? Tettttt... salah. 60 tahun? Tetttttt.... Salah jugak?! Abis tu berapa? Jawapannya ialah 76 tahun.

2015-01-02

Tadika Little Caliph first day untuk tahun ini dan kisah poket kopak di Kawasaki HQ

Walaupun ada lagi dekat tadika little caliph ni dengan rumah yang aku duduk sekarang, tapi aku sengaja pilih yang jauh sikit sebab bilangan murid yang jauh lebih sedikit dan suasana persekitaran yang lebih selesa. Walaupun dengan kadar yuran yang sama!

Pilihan di tangan kita. Tepuk dahi fikir panjang-panjang.

Ni gambar sekitar.


anak-anak ke tadika

Semoga bermanfaat.

Balik dari tadika terus hantar ninja 250r gi service. Last service 33,000km. Sekarang dah 38,000km. Bawak pun dah tak sedap. Kasi Major service kat Kawasaki HQ Glenmarie.

Tinggalkan motor kat Kawasaki HQ katanya boleh ambil semula petang nanti. So, kitorang pun berdesup ke Shaklee HQ. 

Sesampai kat tempat parking ternampak ada satu parking yang kosong betul-betul sebelah pintu masuk lif. Khas Untuk expecting mom. Canggih Sunway Pinnacle ni ade parking khas utk pregnant mom. Tak lama lepas tu berdesup kereta Perodua Alza masuk parking kat situ. 

Saje tunggu kejap nak tengok betul ke yang keluar kereta tu pregnant mom. Sekali Master Lydzar Rusman! Haha Tegur dia tanya "Tgh pregnant ke?"

Terus jadi bahan. 
Masa kat HQ sementara tunggu bini aku siap tulis borang vitamin apa nak diborong terserempak dengan Kak Capt. Vitamin. Sampai setel urusan di HQ kitorang sembang menjalin ukhuwwah. 

Maklumlah kat dalam seminar ASB 2.0 Penang nampak Kak Capt. dari jauh je. Nak tegur takde point nak sembang. 

Moga rezeki murah tahun ini. Dah ada COD 2 tempat untuk hari ini. Pos pun ada. 

Setelkan urusan pos lepas amik balik motor kat kawasaki HQ. Kopak RM424. 

Pomen cakap ada beberapa lagi yang nak kena repair. Worst case overhaul dan tukar 2-2 fork depan. Budget dalam RM4500. Perghhhhh!! Baru ninja 250r kot. Kalau GTR 1400 tak tahulah berapa. 

awal tahun dah kopak

Sekian catatan hari ini. Moga bermanfaat buat pembaca. 

EpulJaguh
2/1/2015

No comments:

Post a Comment

Apa kata anda?

Sebarang komen yang mengganggu ketenteraman awam akan dibakul sampahkan dengan serta-merta tanpa sebarang notis pemberitahuan dari pihak penulis. Harap maklum.

Selamat berblogwalking.