Featured Articles

My little caliph in uniform. After a few couple of weeks, finally.

Semenjak dari daftar sekolah sampailah minggu lepas, budak-budak ni pakai baju bebas je pergi sekolah. Sebab? Uniform tak dapat lagi. Shafiq suka pakai baju hebat (t-shirt & seluar Lorax (jeans)), Shafiqah pula suka baju princess.

Cara nak register domain dengan blogspot

Ada banyak cara nak registerkan domain name tapi bagi saya, cara yang paling mudah sekali ialah menerusi google apps. Platform blog untuk google ialah blogspot. Kalau nak mudah cepat dan taknak pening kepala, registerkan sahaja domain anda menerusi google.

Pengalaman Menemani Isteri Bersalin di Dewan Bersalin Hospital PakarSultanah Fatimah (HPSF)

Wife aku dijangka akan melahirkan anak ke-3 kami pada 23/7/2014. Pabila tarikh yang diberikan doktor kunjung tiba tapi baby belum nak keluar lagi, doktor pun extend delivery due date kepada 30/7/2014. Kalau tarikh ni pun baby tak keluar lagi, induce akan terjadi pada 31/7/2014. Semoga dipermudahkan segala urusan.

Buka Akaun Tabung Haji Sambil Daftar Haji

Kalau daftar haji sekarang agak-agak berapa tahun lagi kena Q untuk dipanggil tunaikan fardhu haji? 40 tahun? Tetttt... salah. 50 tahun? Tettttt... salah. 60 tahun? Tetttttt.... Salah jugak?! Abis tu berapa? Jawapannya ialah 76 tahun.

2015-05-08

Bawa anak naik motor pusing taman

Petang tadi bawak anak dara jalan-jalan pusing taman. Shafiqah suka sangat naik motor. Menyanyi sepanjang jalan. Happy la tu. Siap berdiri lagi.

Abangnya pula takut. Dulu kecik-kecik dia suka. Mungkin sebab kejadian dia jatuhkan motor atuk dia kat kampung terus sampai sekarang fobia nak naik motor. Harap-harap bila kau dah besar sikit hilanglah takut tu. Tak macho langsung boy takut naik motor. 

Bila anak dah 3 orang ni tak sempat dah nak join konvoi sana sini. Niat tu ada tapi buat masa sekarang ni priorities lebih kepada family. Besok lusa kalau panjang umur anak-anak dah besar, boleh la join geng motor gi konvoi sana sini bawak girlfriend (a.k.a. B1N1). Barula mengimbau kenangan lama. Fewwittt!!

Piya dah pandai jalan besok papa cemar duli ok? Semua anak-anak papa musti pandai bawak motor! Baru la jawa mix!




No comments:

Post a Comment

Apa kata anda?

Sebarang komen yang mengganggu ketenteraman awam akan dibakul sampahkan dengan serta-merta tanpa sebarang notis pemberitahuan dari pihak penulis. Harap maklum.

Selamat berblogwalking.