Featured Articles

My little caliph in uniform. After a few couple of weeks, finally.

Semenjak dari daftar sekolah sampailah minggu lepas, budak-budak ni pakai baju bebas je pergi sekolah. Sebab? Uniform tak dapat lagi. Shafiq suka pakai baju hebat (t-shirt & seluar Lorax (jeans)), Shafiqah pula suka baju princess.

Cara nak register domain dengan blogspot

Ada banyak cara nak registerkan domain name tapi bagi saya, cara yang paling mudah sekali ialah menerusi google apps. Platform blog untuk google ialah blogspot. Kalau nak mudah cepat dan taknak pening kepala, registerkan sahaja domain anda menerusi google.

Pengalaman Menemani Isteri Bersalin di Dewan Bersalin Hospital PakarSultanah Fatimah (HPSF)

Wife aku dijangka akan melahirkan anak ke-3 kami pada 23/7/2014. Pabila tarikh yang diberikan doktor kunjung tiba tapi baby belum nak keluar lagi, doktor pun extend delivery due date kepada 30/7/2014. Kalau tarikh ni pun baby tak keluar lagi, induce akan terjadi pada 31/7/2014. Semoga dipermudahkan segala urusan.

Buka Akaun Tabung Haji Sambil Daftar Haji

Kalau daftar haji sekarang agak-agak berapa tahun lagi kena Q untuk dipanggil tunaikan fardhu haji? 40 tahun? Tetttt... salah. 50 tahun? Tettttt... salah. 60 tahun? Tetttttt.... Salah jugak?! Abis tu berapa? Jawapannya ialah 76 tahun.

2015-05-22

Majlis pengijazahan graduan Shaklee University - Certified Nutritionist

Selasa lepas kami berdua selamat dianugerahkan certified product trainer oleh Shaklee Malaysia. 2 semester dalam course train the trainer - product trainer.

Pada aku baguslah Shaklee perkenalkan course TTT- product trainer ni sebab SID yang  ramai diluar sana boleh refer kepada certified product trainer sekiranya ada percanggahan fakta mengenai produk. Selain menambah nilai Shaklee Independent Distributor (SID) untuk menjadikan mereka lebih bersedia menghadapi cabaran open market, pelanggan juga lebih yakin dengan produk beserta konsultasi yang mereka boleh dapatkan. 

Inilah salah satu sebab aku galakkan sapa-sapa yang nak buat bisnes part time atau full time, pilih Shaklee. 

Beberapa keping gambar aku kongsikan kat sini untuk tatapan korang. 


Ada sesi Family Foto siap bagai. Mula-mula nak tinggal double S dgn babysitter, last-last bawa juga diorang sama. 


Itenary hari itu:
TTT graduation ceremony today (19 may);

10am-12pm- collection of academic dress (for those who didn't collect yesterday)
4pm- 6pm: Free family photography session 
6pm- 7pm: Registration& collection of call card and briefing on recognition session
7pm-8pm: refreshment at 14 floor 
8pm-10pm: recognition session
10pm-11pm: return off academic gown


Ucapan ringkas 1 minit. Cakap aje la apa-apa. Ucapan terima kasih semua pihak. Cabaran yang dihadapi. Harapan masa akan datang. Setel. 

That's it!

Bak kata seorang sahabat saya "title comes with responsibility" so my power promise untuk this title ialah berkongsi manfaat 1 produk shaklee setiap hari. 

Doakan aku kuat dan tabah menjalani cabaran seharian. 

Epul




No comments:

Post a Comment

Apa kata anda?

Sebarang komen yang mengganggu ketenteraman awam akan dibakul sampahkan dengan serta-merta tanpa sebarang notis pemberitahuan dari pihak penulis. Harap maklum.

Selamat berblogwalking.