Featured Articles

My little caliph in uniform. After a few couple of weeks, finally.

Semenjak dari daftar sekolah sampailah minggu lepas, budak-budak ni pakai baju bebas je pergi sekolah. Sebab? Uniform tak dapat lagi. Shafiq suka pakai baju hebat (t-shirt & seluar Lorax (jeans)), Shafiqah pula suka baju princess.

Cara nak register domain dengan blogspot

Ada banyak cara nak registerkan domain name tapi bagi saya, cara yang paling mudah sekali ialah menerusi google apps. Platform blog untuk google ialah blogspot. Kalau nak mudah cepat dan taknak pening kepala, registerkan sahaja domain anda menerusi google.

Pengalaman Menemani Isteri Bersalin di Dewan Bersalin Hospital PakarSultanah Fatimah (HPSF)

Wife aku dijangka akan melahirkan anak ke-3 kami pada 23/7/2014. Pabila tarikh yang diberikan doktor kunjung tiba tapi baby belum nak keluar lagi, doktor pun extend delivery due date kepada 30/7/2014. Kalau tarikh ni pun baby tak keluar lagi, induce akan terjadi pada 31/7/2014. Semoga dipermudahkan segala urusan.

Buka Akaun Tabung Haji Sambil Daftar Haji

Kalau daftar haji sekarang agak-agak berapa tahun lagi kena Q untuk dipanggil tunaikan fardhu haji? 40 tahun? Tetttt... salah. 50 tahun? Tettttt... salah. 60 tahun? Tetttttt.... Salah jugak?! Abis tu berapa? Jawapannya ialah 76 tahun.

2015-05-10

Malas. Perangai buruk yang selalu kita buat.

Termasuklah aku. Sekapal dengan golongan orang malas. Malas nak update blog. Malas nak edit video. Malas nak stay up buat research pasal next entri. Semuanya malas.

Walaupun nampak dihujung hasil setiap benda yang dirancang bila dapat hasilnya nanti sangat wow effect, tapi bila berdepan dengan saat memulakan sesuatu jadi sangat-sangat menolak. Seolah ada satu daya beban yang menghempap atas kepala langsung meniupkan rasa 'nantilah' yang sangat tinggi. 

Motivasi level sangat rendah. 

Rindu nak rasa diri termotivasi macam dulu-dulu. Highly motivated in all aspects of involvement. Semua tu dah hilang. 

Soalnya kenapa ye!?

Apa dah jadi dengan aku sekarang? I lost myself!

Allah... kuatkan semangat aku untuk menang dalam mengharungi cabaran yang engkau telah tetapkan untuk aku. Bantu aku untuk kuat menghadapinya. Bantu aku untuk aku bersemangat menghadapinya.

Kadang terfikir bantuanNya pasti akan sampai cuma perbuatan kita sendiri yang menyebabkan bantuan itu sampai tersekat-sekat. Semoga hari jumaat yang indah ini segala perkara yang menyekat bantuan Allah tiba kepadaku tanpa sebarang sekatan.

Bersihkan kolam jiwaku...

No comments:

Post a Comment

Apa kata anda?

Sebarang komen yang mengganggu ketenteraman awam akan dibakul sampahkan dengan serta-merta tanpa sebarang notis pemberitahuan dari pihak penulis. Harap maklum.

Selamat berblogwalking.