Featured Articles

My little caliph in uniform. After a few couple of weeks, finally.

Semenjak dari daftar sekolah sampailah minggu lepas, budak-budak ni pakai baju bebas je pergi sekolah. Sebab? Uniform tak dapat lagi. Shafiq suka pakai baju hebat (t-shirt & seluar Lorax (jeans)), Shafiqah pula suka baju princess.

Cara nak register domain dengan blogspot

Ada banyak cara nak registerkan domain name tapi bagi saya, cara yang paling mudah sekali ialah menerusi google apps. Platform blog untuk google ialah blogspot. Kalau nak mudah cepat dan taknak pening kepala, registerkan sahaja domain anda menerusi google.

Pengalaman Menemani Isteri Bersalin di Dewan Bersalin Hospital PakarSultanah Fatimah (HPSF)

Wife aku dijangka akan melahirkan anak ke-3 kami pada 23/7/2014. Pabila tarikh yang diberikan doktor kunjung tiba tapi baby belum nak keluar lagi, doktor pun extend delivery due date kepada 30/7/2014. Kalau tarikh ni pun baby tak keluar lagi, induce akan terjadi pada 31/7/2014. Semoga dipermudahkan segala urusan.

Buka Akaun Tabung Haji Sambil Daftar Haji

Kalau daftar haji sekarang agak-agak berapa tahun lagi kena Q untuk dipanggil tunaikan fardhu haji? 40 tahun? Tetttt... salah. 50 tahun? Tettttt... salah. 60 tahun? Tetttttt.... Salah jugak?! Abis tu berapa? Jawapannya ialah 76 tahun.

2015-05-12

Update Akhir Tahun 2014 last Quarter in 2014

Entri ni patutnya di publishkan pada bulan Disember. Tapi entah macamana aku boleh terlupa sampailah hari ini baru ingat nak publish. Bulan Mei tahun berikutnya baru ingat nak publish! memang perghhh!!

Selamat membaca..
1... 2... Mula!


Macam-macam cerita penutup akhir tahun 2014 ni. Kalau dok baca dalam whatsapp (ade gak yang rajin kumpul cerita dari awal tahun sampai akhir tahun) memang sayu hati ini.

Overall yang boleh disummarizekan (campur rojak dah BM BI aku ni) tahun ini merupakan tahun yang penuh cabaran, penuh ranjau dan emosi berdukacita sepanjang masa. Walaupun ada masa-masa gembira tapi kadar tak gembira lagi lebih. Bila banyak benda tak gembira yang berlaku boleh jejas motivasi beb.

So kena amik tindakan-tindakan yang perlu untuk mengatasi masalah down dan seterusnya mengekalkan motivasi level ke paras yang memuaskan.

So! Back to topic, last quarter 2014 updates!

Selamat tinggal 2014. Bak kata sorang member dari Iran, we have reach the peak point of this job. It cannot be worst than this.

Diiringi dengan gelak tawa.

Hopefully betullah kata engkau.

Epul Jaguh

No comments:

Post a Comment

Apa kata anda?

Sebarang komen yang mengganggu ketenteraman awam akan dibakul sampahkan dengan serta-merta tanpa sebarang notis pemberitahuan dari pihak penulis. Harap maklum.

Selamat berblogwalking.