Featured Articles

My little caliph in uniform. After a few couple of weeks, finally.

Semenjak dari daftar sekolah sampailah minggu lepas, budak-budak ni pakai baju bebas je pergi sekolah. Sebab? Uniform tak dapat lagi. Shafiq suka pakai baju hebat (t-shirt & seluar Lorax (jeans)), Shafiqah pula suka baju princess.

Cara nak register domain dengan blogspot

Ada banyak cara nak registerkan domain name tapi bagi saya, cara yang paling mudah sekali ialah menerusi google apps. Platform blog untuk google ialah blogspot. Kalau nak mudah cepat dan taknak pening kepala, registerkan sahaja domain anda menerusi google.

Pengalaman Menemani Isteri Bersalin di Dewan Bersalin Hospital PakarSultanah Fatimah (HPSF)

Wife aku dijangka akan melahirkan anak ke-3 kami pada 23/7/2014. Pabila tarikh yang diberikan doktor kunjung tiba tapi baby belum nak keluar lagi, doktor pun extend delivery due date kepada 30/7/2014. Kalau tarikh ni pun baby tak keluar lagi, induce akan terjadi pada 31/7/2014. Semoga dipermudahkan segala urusan.

Buka Akaun Tabung Haji Sambil Daftar Haji

Kalau daftar haji sekarang agak-agak berapa tahun lagi kena Q untuk dipanggil tunaikan fardhu haji? 40 tahun? Tetttt... salah. 50 tahun? Tettttt... salah. 60 tahun? Tetttttt.... Salah jugak?! Abis tu berapa? Jawapannya ialah 76 tahun.

2015-06-30


June 30, 2015 at 04:34PM via Instagram http://ift.tt/1BT3zOG Pertanyaan untuk pembelian sms/whatsapp: 016-2223767 Regards, EpulJaguh dot com

2015-06-28

Tips untuk hilangkan hingus meleleh-leleh tidak terkawal. Selalu jadi kat #abgpul time pagi-pagi lepas mandi nak siap-siap time sikat rambut hensem-hensem depan cermin tiba-tiba... ahcomm!! Terus memancar cecair dari dalam hidung. Huhu Tanpa buang masa lepas lap cermin itu lantas terusku sambar 1 tablet vitamin C ke dalam mulut. Tak telan. Kemam je...sampai habis. Tak sempat habis pun hidung dah rasa selesa. Tak ada lagi rasa hingus nak meleleh tanpa kawalan. SMS/WHATSAPP: 016-2223767 untuk #COD #vitamin C #shaklee sustained release sekitar #usj #subangjaya #puchong #shahalam ataupun yang ingin dapatkan #bestprice #register #daftar #membership #agent #reseller #twitter Fb: ShAina Shop www.shaina-shop.net


Tips untuk hilangkan hingus meleleh-leleh tidak terkawal. Selalu jadi kat #abgpul time pagi-pagi lepas mandi nak siap-siap time sikat rambut hensem-hensem depan cermin tiba-tiba... ahcomm!! Terus memancar cecair dari dalam hidung. Huhu Tanpa buang masa lepas lap cermin itu lantas terusku sambar 1 tablet vitamin C ke dalam mulut. Tak telan. Kemam je...sampai habis. Tak sempat habis pun hidung dah rasa selesa. Tak ada lagi rasa hingus nak meleleh tanpa kawalan. SMS/WHATSAPP: 016-2223767 untuk #COD #vitamin C #shaklee sustained release sekitar #usj #subangjaya #puchong #shahalam ataupun yang ingin dapatkan #bestprice #register #daftar #membership #agent #reseller #twitter Fb: ShAina Shop www.shaina-shop.net June 28, 2015 at 11:52PM via Instagram http://ift.tt/1HoyT8l Pertanyaan untuk pembelian sms/whatsapp: 016-2223767 Regards, EpulJaguh dot com

2015-06-25

Tengah puasa bila demam datang menyerang memang scary. Lepas berbuka telan #Nutriferon #Garlic #VitaminC barulah rasa lega badan mula berpeluh seram sejuk mulai hilang. Alternatif buat mereka yang nak elak makan #ubat tahan sakit bahan kimia sintetik. SMS/WHATSAPP: 016-2223767 untuk #COD #vitamin #shaklee #bestprice untuk #demam #seram #sejuk sekitar #usj #subangjaya #puchong #shahalam #twitter Fb: ShAina Shop www.shaina-shop.net


Tengah puasa bila demam datang menyerang memang scary. Lepas berbuka telan #Nutriferon #Garlic #VitaminC barulah rasa lega badan mula berpeluh seram sejuk mulai hilang. Alternatif buat mereka yang nak elak makan #ubat tahan sakit bahan kimia sintetik. SMS/WHATSAPP: 016-2223767 untuk #COD #vitamin #shaklee #bestprice untuk #demam #seram #sejuk sekitar #usj #subangjaya #puchong #shahalam #twitter Fb: ShAina Shop www.shaina-shop.net June 25, 2015 at 11:11PM via Instagram http://ift.tt/1eJbiot Pertanyaan untuk pembelian sms/whatsapp: 016-2223767 Regards, EpulJaguh dot com

2015-06-24

Tips meningkatkan daya tahan kanak-kanak agar tidak mudah jatuh sakit


Tips meningkatkan daya tahan kanak-kanak agar tidak mudah jatuh sakit. Multivitamin untuk anak-anak. Sedap dikunyah. Rasa anggur dan mereka pasti sukakannya.

SMS/WHATSAPP: 016-2223767 untuk #COD #multivitamin #chewable #shaklee #bestprice untuk #children sekitar #usj #subangjaya #puchong #shahalam #twitter #healthy #info #tips Fb: ShAina Shop www.shaina-shop.net June 24, 2015 at 06:36AM via Instagram http://ift.tt/1JhtYZ3

Pertanyaan untuk pembelian sms/whatsapp: 016-2223767

Regards,
EpulJaguh dot com

2015-06-23

Tips menjaga kesihatan hati agar tubuh badan sihat sentiasa


Hati adalah pintu masuk segala makanan ke dalam tubuh badan. Dalam zaman yang penuh segala #pencemaran bahan kimia ini, sistem perkumuhan #hati sangat mudah dijahanamkan fungsi optimumnya. Ambil #DTX Complex #Shaklee setiap hari untuk kesihatan hati insan yang anda sayang.
via Instagram http://ift.tt/1Gw5lRy

SMS/WHATSAPP: 016-2223767 untuk #COD sekitar #usj #puchong #shahalam #subangjaya dan dapatkan #bestprice dengan menjadi #member #twitter
Fb: Shaina Shop
www.shaina-shop.net

Pertanyaan dan pembelian boleh berhubung dengan cara SMS/WHATSAPP: 016-2223767

BR/
EpulJaguh dot com

2015-06-18

Persiapan melaksanakan ibadat puasa di bulan Ramadhan dengan tenang


Sihat dan ceria sepanjang Ramadhan dapat membantu anda melaksanakan ibadah puasa dengan aman dan tenteram. 

Bancuh ketiga-tiga produk shaklee dibawah ketika bersahur.
1. #performance #drink 
2. #esp 
3. #mealshakes 
Segar bertenaga 6-8 jam.

Ketahui cara-cara yang tepat untuk memaksimakan khasiat kombinasi produk tersebut dari Certified Product Trainer. 

Hantar SMS/whatsapp/PM: 016-2223767 untuk menikmatinya #COD sekitar #subangjaya #usj #shahalam dan #puchong. #twitter 
Fb: shaina shop 
www.shaina-shop.net 
via Instagram http://ift.tt/1Bq6y0N

2015-06-16

Tips mereka yang susah tidur nak tidur lena walaupun sudah beriadah cukup banyak pada siang hari.


Anda perlu aktif pada waktu siang untuk mendapatkan tidur yang berkualiti (#deep #sleep) pada malam hari. #Tidur yang berkualiti juga disokong oleh bekalan #kalsium & vitamin D yang mencukupi; ia bersamaan 4 gelas #susu. Ambil 4 biji #Ostematrix #Shaklee sebelum tidur sebagai alternatif kalau nak telan segelas susu pun rasa dah nak termuntah hijau. Masalah #osteoporosis juga dapat diatasi. SMS/WHATSAPP/PM: 016-2223767 untuk #COD sekitar #USJ #SUBANGJAYA #PUCHONG &  #SHAHALAM.  #twitter fb: shaina shop www.shaina-shop.net via Instagram http://ift.tt/1GbKeUn