Featured Articles

My little caliph in uniform. After a few couple of weeks, finally.

Semenjak dari daftar sekolah sampailah minggu lepas, budak-budak ni pakai baju bebas je pergi sekolah. Sebab? Uniform tak dapat lagi. Shafiq suka pakai baju hebat (t-shirt & seluar Lorax (jeans)), Shafiqah pula suka baju princess.

Cara nak register domain dengan blogspot

Ada banyak cara nak registerkan domain name tapi bagi saya, cara yang paling mudah sekali ialah menerusi google apps. Platform blog untuk google ialah blogspot. Kalau nak mudah cepat dan taknak pening kepala, registerkan sahaja domain anda menerusi google.

Pengalaman Menemani Isteri Bersalin di Dewan Bersalin Hospital PakarSultanah Fatimah (HPSF)

Wife aku dijangka akan melahirkan anak ke-3 kami pada 23/7/2014. Pabila tarikh yang diberikan doktor kunjung tiba tapi baby belum nak keluar lagi, doktor pun extend delivery due date kepada 30/7/2014. Kalau tarikh ni pun baby tak keluar lagi, induce akan terjadi pada 31/7/2014. Semoga dipermudahkan segala urusan.

Buka Akaun Tabung Haji Sambil Daftar Haji

Kalau daftar haji sekarang agak-agak berapa tahun lagi kena Q untuk dipanggil tunaikan fardhu haji? 40 tahun? Tetttt... salah. 50 tahun? Tettttt... salah. 60 tahun? Tetttttt.... Salah jugak?! Abis tu berapa? Jawapannya ialah 76 tahun.

2016-04-25

Bolehkah Maxis Bangkrap? Telco lain sila ambil pengajaran

Baru-baru ni kecoh dunia telekomunikasi negara dengan kes viral customer servis layan acuh tak acuh pengguna Maxis. Sudahnya sampai ke CEO goyang. 

Bila CEO pun goyang, dia goyangkan sekali Marketing dept sampai muka kesian macam minta tapak kaki ni


Aku rasa bagus juga sekali sekala jadi macam ni, satu telco jadi kambing hitam, telco lain cepat-cepat ambil pengajaran. 

Masing-masing review balik plan yang ditawarkan. Masing-masing cuba rebut lebih sejuta customer yang dah lari dari Maxis. 

Ape baiknya untuk kita sebagai pengguna? Tentulah nilai atas belanja yang telah dikeluarkan atas bil telefon!

Ok now. Dear Digi telecommunications, please introduce moar punching-bag too-good-to-be-true pre/postpaid plan coz dis is de bez time to make a whole lot of maney babeh. 

No comments:

Post a Comment

Apa kata anda?

Sebarang komen yang mengganggu ketenteraman awam akan dibakul sampahkan dengan serta-merta tanpa sebarang notis pemberitahuan dari pihak penulis. Harap maklum.

Selamat berblogwalking.