Featured Articles

My little caliph in uniform. After a few couple of weeks, finally.

Semenjak dari daftar sekolah sampailah minggu lepas, budak-budak ni pakai baju bebas je pergi sekolah. Sebab? Uniform tak dapat lagi. Shafiq suka pakai baju hebat (t-shirt & seluar Lorax (jeans)), Shafiqah pula suka baju princess.

Cara nak register domain dengan blogspot

Ada banyak cara nak registerkan domain name tapi bagi saya, cara yang paling mudah sekali ialah menerusi google apps. Platform blog untuk google ialah blogspot. Kalau nak mudah cepat dan taknak pening kepala, registerkan sahaja domain anda menerusi google.

Pengalaman Menemani Isteri Bersalin di Dewan Bersalin Hospital PakarSultanah Fatimah (HPSF)

Wife aku dijangka akan melahirkan anak ke-3 kami pada 23/7/2014. Pabila tarikh yang diberikan doktor kunjung tiba tapi baby belum nak keluar lagi, doktor pun extend delivery due date kepada 30/7/2014. Kalau tarikh ni pun baby tak keluar lagi, induce akan terjadi pada 31/7/2014. Semoga dipermudahkan segala urusan.

Buka Akaun Tabung Haji Sambil Daftar Haji

Kalau daftar haji sekarang agak-agak berapa tahun lagi kena Q untuk dipanggil tunaikan fardhu haji? 40 tahun? Tetttt... salah. 50 tahun? Tettttt... salah. 60 tahun? Tetttttt.... Salah jugak?! Abis tu berapa? Jawapannya ialah 76 tahun.

2016-05-09

Attention Deficit Hyperactivity Disorder?

Mungkin dia mengalami ADHD. Dia tidak bodoh. Aku tak mahu dia percaya bahawa dia itu benar-benar bodoh. Akalnya tidak setajam orang lain. Bukan salahnya. Ada kajian menunjukkan ia adalah kesan sampingan dari ubat-ubatan yang pernah diambilnya dahulu. 

Bukan dia tak mahu belajar. Bukan dia tak mahu rajin. Bukan dia tak pandai. Bukan dia malas. Semua itu bukan!

Cuma dia tak dapat mengawal tumpuan perhatiannya walaupun untuk seketika. Sesaat tumpuannya disini, kemudian dilemparkan pandangannya meliar. Seolah-olah gusar. Seolah-olah bimbang. Seoah-olah takut. Seolah-olah sedang menahan dari terkucil!

Perlu sabar. Perlu tabah. Perlu redha. Perlu usaha. Ganjarkan. Galakkan. Bantu. Ada hikmah disebalik kejadian. 

Yang baik tak semestinya elok, yang buruk tak semestinya tak elok untuk kita!!

 

No comments:

Post a Comment

Apa kata anda?

Sebarang komen yang mengganggu ketenteraman awam akan dibakul sampahkan dengan serta-merta tanpa sebarang notis pemberitahuan dari pihak penulis. Harap maklum.

Selamat berblogwalking.