Featured Articles

My little caliph in uniform. After a few couple of weeks, finally.

Semenjak dari daftar sekolah sampailah minggu lepas, budak-budak ni pakai baju bebas je pergi sekolah. Sebab? Uniform tak dapat lagi. Shafiq suka pakai baju hebat (t-shirt & seluar Lorax (jeans)), Shafiqah pula suka baju princess.

Cara nak register domain dengan blogspot

Ada banyak cara nak registerkan domain name tapi bagi saya, cara yang paling mudah sekali ialah menerusi google apps. Platform blog untuk google ialah blogspot. Kalau nak mudah cepat dan taknak pening kepala, registerkan sahaja domain anda menerusi google.

Pengalaman Menemani Isteri Bersalin di Dewan Bersalin Hospital PakarSultanah Fatimah (HPSF)

Wife aku dijangka akan melahirkan anak ke-3 kami pada 23/7/2014. Pabila tarikh yang diberikan doktor kunjung tiba tapi baby belum nak keluar lagi, doktor pun extend delivery due date kepada 30/7/2014. Kalau tarikh ni pun baby tak keluar lagi, induce akan terjadi pada 31/7/2014. Semoga dipermudahkan segala urusan.

Buka Akaun Tabung Haji Sambil Daftar Haji

Kalau daftar haji sekarang agak-agak berapa tahun lagi kena Q untuk dipanggil tunaikan fardhu haji? 40 tahun? Tetttt... salah. 50 tahun? Tettttt... salah. 60 tahun? Tetttttt.... Salah jugak?! Abis tu berapa? Jawapannya ialah 76 tahun.

2016-09-08

CARA BUNUH NYAMUK MENGGUNAKAN SABUN JOY

simpan siap-siap petua mudah tapi sangat efektif ni siap-siap. sekarangni apa sahaja cara yang dipercayai boleh mengatasi masalah berkaitan nyamuk memang semua orang akan alert.

Panduan membunuh nyamuk boleh guna Sabun basuh Joy...

sabun joy akan menarik nyamuk jika campuran sabun & air ialah 1:1
Klu cecair terlalu pekat atau cair tidak dpt menarik nyamuk...

Sabun Joy Perangkap Nyamuk









Nyamuk akan 'minum' cecair dr pinggan atau bekas plastik dan akan mati dlm campuran sabun.
Kadangkala nyamuk yg kekenyangan darah pun akan didapati perutnya pecah.

Tuangkan campuran joy & air ke dalam bekas yg dalamnya 1 cm & diletakkan di tempat yg gelap.
Cth dibawah almari kasut. Pastikan tiada kucing boleh dekat dgn campuran tersebut & minum dari situ.

Pada esok paginya bolehlah dilihat jika ada nyamuk yg mati dlm cecair joy itu.
Cecair joy tu boleh diguna semula & sekiranya cecair bertukar pekat atau menjadi kering, bolehlah ditambah sedikit air, cuma pastikan campuran sabun tadi tidaklah terlalu cair.

Kredit: Sabun Collagen Wangian

No comments:

Post a Comment

Apa kata anda?

Sebarang komen yang mengganggu ketenteraman awam akan dibakul sampahkan dengan serta-merta tanpa sebarang notis pemberitahuan dari pihak penulis. Harap maklum.

Selamat berblogwalking.